Vloerverwarming Breda

Vloerverwarming wordt steeds populairder in Nederland. Het is niet alleen heerlijk om ook in de winter warme voeten te hebben, vloerverwarming is ook efficiënter dan een normale verwarming cv-ketel installatie. Het huis wordt namelijk gelijkmatig verwarmd waardoor u bespaart op uw energierekening. En u bent ook nog eens milieubewust bezig aangezien u minder gas gebruikt! XL Tegels in Breda werkt samen met een erkende vloerverwarming installateur om u van de beste vloerverwarming te voorzien.

Soort vloer

Om ervoor te zorgen dat u optimaal profijt hebt van uw vloerverwarming is het belangrijk dat er gebruik gemaakt wordt van een vloer die de warmte goed geleid. Hout, vinyl, laminaat en tapijt werken isolerend op een vloer met vloerverwarming. De warmte wordt als het ware tegengehouden, dit is natuurlijk niet gewenst. Tegels daarentegen zijn erg goede warmtegeleiders. Ze laten de warmte goed door en houden het vast waardoor de ruimte gelijkmatig wordt verwarmd. Een goed geleidende vloer is daarom ook energiezuinig. XL Tegels heeft een ruim assortiment aan luxe grootformaat tegels. Bent u benieuwd naar de tegel die het beste bij u past? Neem een kijkje in onze webshop of kom langs in onze showroom.

Waarom vloerverwarming?

Zoals al eerder besproken bespaart u geld op uw energierekening als u vloerverwarming aan laat leggen. Maar dat is niet het enige voordeel van vloerverwarming. Het huis wordt namelijk ook een stuk gelijkmatiger verwarmd dan bij een normale verwarming cv-ketel installatie.

Een ander voordeel is dat vloerverwarming ook erg bruikbaar is in de zomer. Door koud water door de verwarmingsbuizen te laten stromen wordt de vloeroppervlakte verkoeld waardoor de rest van de woning ook afkoelt.

Vloerverwarming komt ook beter overeen met het menselijk behaaglijkheidsniveau. Vanwege de hoge luchtcirculatie zit de warmte bij normale radiatoren vaak hoog in de lucht, terwijl de meeste mensen het liefst het hoofd koeler houden dan de voeten. Omdat vloerverwarming van onder verwarmd wordt dit vaak als prettiger ervaren.

Ten slotte zorgt vloerverwarming er ook nog voor dat uw huis meer waard wordt en dat u meer ruimte overhoudt. Er zijn geen grote en vervelende radiatoren nodig die verborgen moeten worden.

Vloertegels Eindhoven

Vloerverwarming en tegels in Breda

XL Tegels in Breda werkt samen met Horbach vloerverwarming om u van de beste vloerverwarming te voorzien. Wij zijn zelf gespecialiseerd in het leveren en aanbrengen van grootformaat tegels die de warmte van uw vloerverwarming perfect geleiden. Onze tegels hebben een luxe, strakke uitstraling. Voor klanten die op zoek zijn naar iets unieks en eigens, leveren wij speciale formaten en patronen. Neem telefonisch of per e-mail contact op voor een afspraak in onze showroom!