Waarom kiezen voor een tegelvloer in de woonkamer?

Waarom zou u kiezen voor een tegelvloer in uw woonkamer? In deze blog vertellen wij u meer over waarom tegels een uitstekende keuze zijn voor uw woonkamervloer. Ook zetten wij de voordelen van vloertegels in uw woonkamer voor u op een rij.

Waarom kiezen voor XL Tegels?

Wij van XL Tegels zijn gespecialiseerd in het leggen van groot formaat vloertegels. Dit zijn tegels met een formaat vanaf 75 x 75 cm. Grote tegels zorgen voor een luxe uitstraling en een optisch grotere ruimte. 

Wij hebben diverse soorten vloertegels die ieder hun eigen look creëren. Zo hebben wij groot formaat tegels in een betonlook, houtlook, vintage look, natuursteenlook en metallook. Hier leest u meer over onze soorten tegellooks. Benieuwd naar de tegel die het beste bij u past? Neem een kijkje in onze webshop of kom langs in de showroom.

Voordelen van een tegelvloer in woonkamer

Vloertegels bieden veel voordelen. Wij zetten de voordelen van een tegelvloer voor u op een rijtje.

  1. Een grote vloertegel zorgt ervoor dat de ruimte er optisch groter uitziet. Ideaal dus voor een wat kleinere woonkamer.
  2. Tegels zijn duurzaam en gaan erg lang mee. Ze worden geproduceerd van natuurlijke grondstoffen en kunnen worden gerecycled. Kwalitatief goede tegels kunnen tientallen jaren meegaan. De tegels in onze collectie zijn van zeer hoge kwaliteit.
  3. Vloertegels zijn, in de meeste gevallen, geschikt voor vloerverwarming. Vloerverwarming in combinatie met tegels houdt de warmte goed vast en verbruikt in tegenstelling tot radiatoren veel minder energie. Wij kunnen vloerverwarming bij u in huis plaatsen.
  4. In de zomer kan het erg warm worden in huis. Tegels op uw vloer zijn op dat moment erg verkoelend.
  5. Tegels zijn makkelijk in onderhoud. Er kan geen stof tussen de naden kruipen. Stofzuigen en dweilen is voldoende om uw tegels schoon te houden. Ook voor mensen met allergieën zijn tegels daarom erg prettig.
  6. Tegels kunnen wel wat hebben in tegenstelling tot een vlekgevoelige houten vloer. Tegels gaan niet snel stuk en het is vaak geen probleem als er eens wat op valt. Ideaal dus voor een gezin met kinderen of huisdieren.
  7. Vloertegels in uw woonkamer zijn erg stijlvol en hebben een luxe uitstraling. Tegels zijn er in allerlei verschillende stijlen; klassiek, industrieel, modern, Scandinavisch. Er is voor ieder wat wils! 
Bekijk ons assortiment

XL Tegels in Noord-Brabant

Bent u op zoek naar een nieuwe tegelvloer in de omgeving van Noord-Brabant? Bij XL Tegels bent u aan het juiste adres! In onze showroom vindt u een uitgebreid assortiment aan groot formaat tegels. Maak een afspraak op onze website of bel en kom langs in onze showroom in Rijen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Veel gestelde vragen

Hoe maak ik mijn keramische tegels schoon?

Gebruik voor het onderhoud van keramische tegels nooit producten met bestanddelen als zeep, olie of was. Deze producten vormen laagjes op de tegels waardoor iedere voetstap zichtbaar wordt en waardoor stof en haartjes op de tegels blijven plakken. Hier vindt u alle schoonmaakproducten die wij u aanbevelen, met een duidelijke uitleg erbij.

Hoe lang gaat een tegelvloer mee?
Van alle soorten vloerbedekkingen gaan tegels het langst mee. Bij goed onderhoud gaan keramische tegels bijvoorbeeld een leven lang mee, soms zelfs nóg langer.
Wat kost een tegelvloer?

De prijzen van een tegelvloer zijn erg afhankelijk van het soort tegel dat u kiest. De prijzen van onze XL-tegels liggen tussen de €45,- en €75,90 per m2.

Kan er vloerverwarming onder een tegelvoer?

Jazeker, dat kan. Tegels laten in tegenstelling tot andere vloerbedekkingen zoals bijvoorbeeld laminaat, de warmte erg goed door en ook houden ze de warmte goed vast. Een vloer die zijn warmte goed afgeeft en vasthoud is ook energiezuinig. Wij helpen u graag met het leggen van uw vloerverwarming. Wij werken samen met een erkende vloerverwarming installateur. Hier leest u hier meer over.

Grote of kleine tegels in de woonkamer?

In onze optiek grote vloertegels. XL Tegels hebben een luxe uitstraling en maken de ruimte optisch groter.